Hetkessä elämistä Suomessa

396698_10151018679548578_1232359135_n

En tiedä, olenko nyt itsekuriton vai elämän seikkailuna ottava… Lenkkeilin yksin ja yhdessä tänä viikonloppuna Tampereella Kaupin urheilupuiston mäkisillä ja järvimaisemin somistetuilla poluilla. En kuitenkaan lähtenyt Pyhäjärveä kiertämään edes aurinkoisempina päivinä.

Kertakaikkiaan, jos voit viettää pidennetyn unelmaviikonlopun kotikaupungissa parhaassa seurassa tehden, mitä mieleen milloinkin juolahtaa, mikset tekisi niin? Elämähän on seikkailu, ja parhaimmillaan seikkailu, jonka voi kulkea käsi kädessä kesäisessä ilmassa (ehkä muutaman pisaran ropsahdellessa, tai noh, vähän useammankin toisinaan). Ilman kummempia suunnitelmia.

Niinpä olemme lähteneet iltaisin kävelemään pitkin kaupungin katuja ja pysähdelleet sopiviin paikkoihin nauttimaan hyvistä juomista, palanneet kotiin vasta aamuyön puolella. Aamulla olemme matkanneet himoitulle brunssille keskustakahvilaan. Syöneet torimansikoita ja kotona tehtyä pannukakkua. Olen laittanut hänen lempiruokiaan, vielä ennen matkaa kesätyöpaikkakunnalleni.

Juuri tällaisesta elämästä olen jo jonkin aikaa uneksinutkin. Enkä ole kokenut mitään vastaavaa. Hetkessä elämistä.

Ensi viikonloppuna matkaamme jälleen sukuloimaan. Tällä kertaa tie vie sukuni synnyinsijoille Lemille särää syömään ja Luumäelle ihailemaan paikallisia järvimaisemia.

Onneksi tämä kesä kestää meidän tapauksessa lokakuulle asti, eli yli Japanin-matkan. (Ehkä siis ehdin ja jaksan vielä kipaista sen rästissä olevan maratonin.) Syyskausi minulla onkin muuten aikaa saattaa gradu silausta vaille loppuun asti, ja tähytä kohti ensi vuotta.

4 vastausta artikkeliin ”Hetkessä elämistä Suomessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *